Presentatie ‘Raak me niet aan! – Noli me tangere’ in Brussel

Op 19 juni, de verjaardag van José Rizal (1861-1896), nationale held van de Filipijnen, is de Nederlandse vertaling van zijn grote roman Noli me tángere gepresenteerd.

Tijdens de jaarlijkse viering van zijn verjaardag door de Knights of Rizal in België, werd het eerste exemplaar in ontvangst genomen door zijne excellentie Sir Eduardo de Vega, ambassadeur van de Filipijnen voor België, Luxemburg en de EU.

Presentation of the first copy to His Excellency Sir Eduardo de Vega, KGOR, Ambassador of The Philippines to the Kingdom of Belgium, the Grand Duchy of Luxembourg and the European Union, in Brussels on June 19th 2019

Daarbij was er aandacht voor de totstandkoming van Rizal’s grote roman. Gedurende zijn eerste reis naar Europa bezocht Rizal een groot aantal landen. En naast het reizen en diverse studies, waaronder een specialisatie in oogheelkunde, schreef Rizal op jonge leeftijd zijn eerste grote roman – Noli me tangere.
Rizal was pas 25 jaar oud toen hij in Berlijn in februari 1887 het boek liet drukken dat in de Filipijnen al snel was uitverkocht, nog voordat het boek in de ban werd gedaan…

Ook werd de relatie van Rizal met België in herinnering gebracht. Rizal heeft tijdens zijn reizen door Europa ook een tijdje in Brussel gewoond en in Gent. In die laatste stad heeft hij zijn tweede roman El Filibusterismo gepubliceerd.

Voor deze gelegenheid verscheen een speciale gebonden uitgave van het boek, in samenwerking met de Knights of Rizal in België en Nederland.

Overhandiging van het eerste exemplaar van ‘Raak me niet aan – Noli me tangere’ aan zijne excellentie Sir Eduardo de Vega, ambassadeur van de Filipijnen voor Belgie, Luxemburg en de EU

Meer informatie over José Rizal en zijn boek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s