Amerika zit in het hart

“…. het was een misdaad om een Filipino te zijn in Californië.”

Dit klassiek geworden verhaal van Carlos Bulosan, dat hij zelf ‘een persoonlijke geschiedenis’ noemde, is geen vrolijk verhaal. Het is het verhaal van een jongen die opgroeit in diepe armoede in een boerendorp in de Filipijnen en als 17-jarige vertrekt naar Amerika, om een nieuw leven te beginnen. Daar, aan de westkust van de Verenigde Staten, ervaart hij dat de Amerikaanse droom niet voor iedereen is weggelegd. Als immigrant, en vooral als Filipino, wacht hem een leven vol uitbuiting, discriminatie en geweld.
Tussen alle dramatische episoden zijn er momenten vol optimisme, idealisme en vreugde. Maar geleidelijk ook de bewustwording van de verteller van de noodzaak van radicale veranderingen.
Cover front Amerika zit in het hart

“Voor Carlos Bulosan kon geen leven lang genoeg zijn om aan Amerika uit te leggen dat niemand zijn geloof in haar meer kon vernietigen. Hij wilde iets bijdragen aan de uiteindelijke vervolmaking van Amerika. Daarom schreef hij dit boek, dat de verbittering van zijn eigen bloed in zich draagt.” (Carlos P. Romulo, New York Times)

“De belangrijkste Filipino schrijver die dit land heeft voortgebracht … Een autobiografisch meesterwerk …” (Seattle Times)

“Bulosans aangrijpende memoires in romanvorm over een jonge Filipijnse immigrant heeft zich al lang geleden een plek veroverd in de Aziatisch-Amerikaanse literatuur. …(Bulosans) oproep tot actie klinkt nu nog met net zo veel urgentie als toen.” (Greg Lewis, Pacific Northwest Quarterly)

Amerika zit in het harteen persoonlijke geschiedenis
Auteur: Carlos Bulosan
Met een nawoord van Carey McWilliams
ISBN 9789082827132
306 pag.
Paperback, groot formaat (23 x 15 cm)
€ 24,50

Bestel direct online (zonder verzendkosten):

Naar de webshop

Ook verkrijgbaar bij de boekwinkel, Bol.com en andere (online) boekhandels.