Een wandeling door historisch Den Haag

Den Haag is een internationale stad met een rijke historie.
Al in de tijd van de Republiek, in de 17e en 18e eeuw, waren er Britse en Franse bezoekers die schreven over deze mooie stad.

De beschrijvingen van deze ooggetuigen dienen als gids voor deze wandeling door Den Haag. Daarmee is dit niet alleen een boek met de bekende verhalen over Van Oldenbarnevelt en de gebroeders De Witt.

Wat het boek bijzonder en leuk maakt, zijn de opmerkingen van de bezoekers die in die tijd door de stad liepen. Ze beschrijven de gebouwen, het leven van de mensen en gebeurtenissen in die tijd. Maar ze hebben ook komische en sarcastische opmerkingen over de Nederlanders en hun karakter.

Zo vertelden ze dat de Oranjes na hun terugkeer in paleis Huis ten Bosch het beddengoed gebruikten van koning Louis Napoleon, die net was verdreven. Voor een andere Engelse bezoeker leken de Nederlandse mannen en vrouwen zoveel op elkaar, dat hij ze alleen kon onderscheiden door ze samen mee naar bed te nemen.

Maar ze schreven ook verhalen over het reizen in de trekschuit, over kunst, turf, liefdadigheid en belastingen.

De wandeling gaat door straten waar ooit Spinoza, Mozart, Van Gogh en Karl Marx verbleven. Maar ook langs hofjes, schuilkerken en de vele musea.

Buiten Den Haag zijn er wandelingen naar Scheveningen en het strand, Voorburg en het Haagse Bos.

Deze wandelgids is rijk geïllustreerd, in kleur, met foto’s en 18e-eeuwse afbeeldingen van de Haagse mensen en gebouwen.

Een wandeling door historisch Den Haag: bestel nu online het boek, of het ebook

Ook in de boekhandel:

ISBN 9789083189611 – 124 pag. – € 16,95

Ebook ISBN 9789083189635 – € 7,99