De revolutie

De vertaling van ‘El Filibusterismo’ van José Rizal. Het spannende vervolg op ‘Raak me niet aan! – Noli me tangere

Omslag van ‘De revolutie’

In De revolutie gaat het verhaal verder, dertien jaar later.
Studenten in Manila zijn het slechte onderwijs zat en willen een school voor Spaanse les oprichten. Op het platteland komt een boer in opstand tegen de diefstal van zijn land door de plaatselijke monniken. Het broeit in het land met opstandelingen, slachtoffers van onderdrukking en uitbuiting. Een geheimzinnige, rijke juwelier manipuleert de gouverneur van het land, met een eigen agenda …

Alles komt samen in een zinderend slot. Wanneer komt het moment dat gewelddadig verzet is gerechtvaardigd, als elke poging tot hervorming is gedoemd te mislukken?

Een aangrijpende sociale roman, vol wrange humor. Maar ook een vurig politiek en maatschappelijk statement, over nationale identiteit, religie en fundamentele mensenrechten.

Waar Raak me niet aan! een aanklacht was tegen misstanden van de kerk op het platteland en een roep om hervormingen, is De revolutie een laatste, vreselijke waarschuwing en een oproep aan de jeugd.

José Rizal (1861-1896), nationale held van de Filipijnen, heeft met zijn boeken grote invloed gehad op de onafhankelijkheidsstrijd. Vanwege zijn aanklacht tegen het kolonialisme werd hij geëxecuteerd. Twee jaar na zijn dood viel het Spaanse bewind.

Speciale, gebonden uitgave – 328 pag. – ISBN 9789082827163 – € 37,50 – direct bestellen
Groot formaat paperback – 328 pag. – ISBN 9789082827170 – € 25,- – direct bestellen