‘Schemering’ van F. Sionil José

“Beklemmend, spannend en bovendien onthullend, zeker voor lezers die niets van het verleden van de Filipijnen weten …” (NBD Biblion)

Schemering volgt een boerenfamilie in de Filipijnen tijdens een kritieke periode van de strijd voor onafhankelijkheid. Een episch verhaal over de eeuwige strijd om het bestaan en de innerlijke strijd, tussen oorlog en geweldloosheid, de plicht tegenover het gezin of aan het vaderland.

Front cover kleinDe onvergetelijke hoofdpersoon, Eustaquio Samson, een jongen die zoveel meer had verwacht van het leven, moet noodgedwongen zijn familie leiden op hun reis.
Ver weg bouwen ze aan een nieuw leven in het dorp Rosales, maar ze worden ingehaald door de geschiedenis. De Amerikanen, die eerst hielpen bij het verdrijven van de Spanjaarden, keren zich als nieuwe kolonisator tegen de pas opgerichte Filipijnse republiek.

Schemering is het eerste deel van de Rosales Saga, een hoogtepunt in het enorme oeuvre van Francisco Sionil José. De laatste delen in deze reeks zijn in de 80er jaren in Nederlandse vertaling verschenen.

F. Sionil José is een van de belangrijkste en meest gelezen Engelstalige schrijvers van de Filipijnen. Zijn werk is vertaald in 28 talen. Ook staat hij al jaren op de longlist van kanshebbers op de Nobelprijs voor de literatuur. Op 95-jarige leeftijd schrijft hij nog steeds columns voor The Philippine Star.

‘De voornaamste Engelstalige Filipino schrijver, zijn romans verdienen een veel groter publiek dan de Filipijnen kunnen bieden. Zijn grootste werk, de Rosales Saga, kan worden gelezen als een allegorie voor de Filipino zoektocht naar een identiteit.’
Ian Buruma, The New York Review of Books

Bestel direct een exemplaar van ‘Schemering’  (geen verzendkosten)
(Oorspronkelijke titel: Po-on / Dusk)
Paperback, groot formaat, 292 pagina’s.
€ 22,50
ISBN 9789082827194

Ook verkrijgbaar in de (online) boekhandel.