Persbericht 22 mei 2018

PERSBERICHT Datum: 22 mei 2018

Kinderboek van Filipijnse kunstenaar verschijnt eerst in Nederlands

Het gebeurt niet vaak dat een kinderboek van een Filipijnse schrijver en illustrator in Nederland verschijnt. Dat het boek ‘Druppy in de wereld vol kleuren’ eerst in Nederland wordt uitgebracht, door een nieuwe uitgeverij, is zeker uniek. Ons landschap heeft de auteur op zijn reis door Europa mede geïnspireerd, waardoor het idee voor het verhaal vorm heeft gekregen. De aansprekende figuur van het verdwaalde hoofdpersoontje, in de aparte stijl van de illustraties van de bedenker Sander Cruz, maken het tot een bijzonder boek.

Op zoek naar zijn familie
‘Wie ben jij, oranje wezentje?’, vraagt Betsy de vlinder aan een klein, verdwaald figuurtje. Druppy weet niet wie en waar hij is als hij wordt gevonden door Betsy. Samen besluiten ze op zoek te gaan naar zijn familie. Daarmee begint een avontuurlijke tocht van Druppy, waarin wordt hij vergezeld door de hulpvaardige vlinder en een geheimzinnige en veranderlijke kikker. Met gevaarlijke momenten en onverwachte ontmoetingen. Gaandeweg ontdekt Druppy de wondere wereld van kleuren, dieren, emoties, vriendschap … en zichzelf. Als bijzonder wezentje met vele vrienden – uniek, maar niet alleen.
‘Druppy in de wereld vol kleuren’ is een prentenboek voor jonge kinderen, om voor te lezen en samen te bekijken. Het boek is aangevuld met platen waarin ze zelf dieren en kleuren kunnen zoeken.

pag4

Reizen biedt inspiratie
Het idee voor het karakter en voor de hoofdthema’s van ‘Druppy in de wereld vol kleuren’ – het laten ontdekken van de pracht van kleuren en de natuur – is ontstaan tijdens een reis van de auteur door Europa. Sander Cruz haalde zijn Bachelor of Fine Arts aan de University of Santo Tomas in Manila. Hij woont en werkt als grafisch ontwerper, illustrator en multimedia kunstenaar in Taguig City in de Filipijnen, met zijn vrouw en dochter, katten en hond. ‘Druppy in de wereld vol kleuren’ is zijn eerste boek, maar er zijn al volop ideeën voor volgende avonturen.

Uitgeverij Arpenco
‘Druppy in de wereld vol kleuren’ verschijnt bij uitgeverij Arpenco als boek en als e-books in de Nederlandse en Engelse taal. Arpenco is een nieuwe uitgeverij, waar naast kinderboeken ook (interactieve) biografische romans in voorbereiding zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s